top of page
  • Wibke

Som å kaste penger ut av vinduet

Etter forrige innlegg har jeg tenkt litt, eller ikke bare litt men mye :). Selv om jeg ønsker å ha mest mulig fokus på miljøvennlige alternativer for engangsprodukter, og på den måten bidra til å gi folk flest muligheten å velge å være "Litt Grønnere" i hverdagen, så er det vel likevel greit med et bittelite regnestykke i tilknytning forrige innlegget.


Enorme mengder brød blir kastet hver eneste dag her i Norge, og gjennomsnittlig kaster hver av oss 9,3 brød i løpet av året. Ett brød koster i gjennomsnitt rundt 40 kr, alt ettersom hvor det kjøpes, når det kjøpes eller om man baker selg. Når disse 40 kr. ganges med 9,3 så blir det altså 372 kr. For denne summen kunne man gått på kino, ikke bare én men to ganger, og kanskje fått kjøpt litt godteri i tillegg. I en familie med 4 personer går beløpet opp fra 372 kr. til 1488 kr. For denne summen kunne hele familien dratt og besøkt byens badeanlegg, og heller ikke her bare én gang men faktisk to helgedager. Det er ganske mye altså. Spesielt når man tenker at kino og badeanlegget ikke er hverdagskost men aktiviteter som man gjør innimellom bl.a. fordi det koster en del.


Hvis man altså ser på dette problemet med et rent økonomisk blikk, så vil det absolutt lønne seg å bli flinkere å kaste minst mulig brød, ellers er det jo egentlig som å kaste penger ut av vinduet.


Ja, og da finnes det jo noen alternativer som kan øke holdbarheten til brødet sånn at du slipper å kaste det fordi det begynner å mugne eller er blitt tørt. Du kan enten sette det med den oppskårne delen på et skjærefjøl, eller legge det i en brødpose av lin eller bomull. Ta gjerne en titt i nettbutikken, da finner du litt å velge mellom.Så, hvis du velger en av de overnevnte alternativene for oppbevaring av brød, så er det et flott miljøvennlig tiltak i hverdagen og en god måte å spare litt penger på som kan brukes til fine aktiviteter. Det er ditt valg :)


Hilsen Wibke29 views0 comments

Recent Posts

Comments


bottom of page