top of page
  • Wibke

Miljøvennlig gaveinnpakning

Updated: Apr 11, 2023

Som du kanskje har skjønt allerede, er jeg litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av miljø og gjenbruk, og alternativer til bruk og kast produkter. Denne måneden vil jeg sette søkelyset mot alternativer til gavepapir hvilket som regel bare blir brukt en gang før det kastes.


Jeg er nok en som prøver å ta vare på gavepapir av gaver jeg, eller andre i familien, får. Og når en av oss skal gi bort en gave, så bruker vi som regel det vi har i huset. Noen ganger er det gamle comic serier, noen ganger er det barnetegninger. Andre ganger er det en miljøvennlig gaveinnpakning som kan sendes videre fra en gave mottaker til neste, zero waste også her :). Litt som vennskapskaken Herman eller kjedebrev. Altså ikke all maset som fulgte med når man mottok Herman eller et kjedebrev, men tanken om at den kan bli sendt videre fra den ene til den andre. Glede flere enn bare en person med den samme miljøvennlige gaveinnpakningen og samtidig bidrar til at det brukes mindre gavepapir. For det er nemlig slik at i følge Framtiden i våre hender så brukes det opptil

60 000 km gavepapir i jula i Norge, dvs. 1,5 ganger rundt jordkloden. Tenk det!


Så her har man altså muligheten til å sippe løs kreativiteten, tenke alternativ og nytt, bruke det man har for å pakke inn gaver eller bruke en miljøvennlig gaveinnpakning som kan brukes opptil mange ganger og av flere :)


Uansett hva du måtte velge, kos deg masse med prosjektet.


Hilsen Wibke19 views0 comments

Comments


bottom of page