top of page
  • Wibke

Ja, og hva er så bra med bivoksklede da?

Updated: Apr 11, 2023

Litt grønnere har produsert og tatt inn i butikken 3 ulike type bivokskleder. Det hele startet med at jeg hadde stoffrester til overs som likevel var stor nok til å gjøre noe ut av, og etter litt tankevirksomhet og idémyldring ble det bivoksklede som kunne brukes istedenfor plastfolie. Når disse kledene ble klipt til, var det igjen noen mindre stoffrester som jeg fortsatt hadde motstand til å kaste, så de ble da klipt til mellomleggspapir. Mens jeg klipte til husket jeg at en kunde spurte meg i høst om jeg hadde noen bivokskleder til å ha matpakken i. Nei, det hadde jeg dessverre ikke, men det kunne jeg jo gjøre noe med.. .og så ble det da altså laget noen bivokskleder til matpakken.


Ja, og hva er så bra med bivoksklede da?


Bivokskleden til Litt grønnere har flere bruksområder og fordeler. For det første er bivokskleden et alternativ til bl.a. plastfolie, matboks eller mellomleggspapir. Bivokskleden kan ved riktig vedlikehold brukes opptil 400 ganger, og på denne måten er man aktiv med å redusere bruk av engangsprodukter som plastfolie og mellomleggspapir.

Bivokskleden til Litt grønnere er til dels produsert av gamle duk, og til dels av stoffrester som nevnt over, ble for galt til å kaste. Selve bivokskleden er en kombinasjon av stoff i 100% bomull med et trekk av 100% bivoks. Bivokskleden til matpakken inneholder en forsvinnende liten andel plast, og da i form av strikk, tråd og ev. knapp, dvs. lukkesystemet. Merken med Litt grønnere logoen er laget av vegansk lær.


En annen fordel er, og det gjelder da spesielt bivokskleden til matpakken, at den tar veldig lite plass i vesken eller sekken, særlig når maten er spist :).


Bivokskleden kan jo bli litt slitt etter hvert når den brukes, og det som er fint da er, at den kan enkelt fikses. Dette gjøres ved å ha noen bivokspellets på utsatte plasser, og varme den i ovnen ved 60 grader. Bivoksen vil da smelte, og bivokskleden vil være så god som ny og klar til å brukes mange ganger igjen:)


Da håper jeg at du har fått svar på det du lurte på, ellers er det bare å sende melding :)


Hilsen, Wibke fra Litt Grønnere41 views1 comment

Recent Posts

1 Comment


Guest
Jan 31, 2023

Very creative and environment-conscious pieces of work. It provokes us beyond just talking but into action!

Like
bottom of page