top of page
  • Wibke

Hvorfor bruke en brødpose av lin eller bomull?

Som du kanskje allerede har oppdaget, selger Litt Grønnere ulike type brødposer. Både små og store, sydd i lin eller redesignet av duk hvilken som regel er laget av bomull. Men hva er meningen med disse når kjøpt brød fra butikken allerede er pakket inn i en papirpose? Jo, det kan jeg forklare:)


I følge Opplysningskontoret for brød og korn så er en av de beste måtene å oppbevare brød på, å f.eks. pakke det inn i en brødpose laget av lin eller bomull. Brødet vil da beholde saftigheten og i tillegg til at skorpen vil holde seg. Videre sier de at brødet ha minst holdbarhet når det oppbevares i plast eller papir. Det betyr altså at brødet holder seg ferskt lengst i f.eks. en brødpose av lin eller bomull. Og hvem har ikke lyst til det?

Tørt brød kan fortsatt brukes til mye, f.eks. brødkrutonger til en god salat, deilig italiensk bruschetta med tomater, eller skjæres i tynne skiver og stekes i ovn med en god olje og litt krydder på så har du noen deilige brød chips. Men helt ærlig, dette må man ha tid og overskudd til og hvor ofte har man egentlig det i en travel hverdag? Så da er det kanskje likevel enklere å starte med oppbevaringen, nemlig å flytte brødet over fra papirposen til brødposen av lin eller bomull.


I programmet "matsjokket" som gikk på NRK i 2019, kom det frem at hver person kaster 9,3 brød i året. Hver eneste person altså, uansett om stor eller liten! Videre kom det frem at det til en hver tid kastes 3 brød i sekundet!! Det er forbrukere som kaster mest, nemlig 65 millioner brød i året mot 39 millioner brød fra dagligvarebutikker.


Dette er ganske oppsiktsvekkende tall synes jeg. All den tid det tok for bonden å avle frem korn som etter hvert kunne lages mel av som ble brukt til å lage brød av og så havner det rett i søpla. Og så har jeg ikke engang nevnt alle menneskene i verden som ikke er så heldige som oss, men som ikke vet hvordan de skal få tak i mat..Men dette blir da en helt ny diskusjon.


Da håper jeg å ha gitt deg et svar på spørsmålet om hvorfor bruke en brødpose av lin eller bomull :)


Hilsen Wibke fra Litt Grønnere


102 views

Recent Posts

Comments


bottom of page