top of page
  • Wibke

Hvordan bruke bivoksklede

Er du en av dem som har sett at Litt Grønnere har et utvalg av bivoksklede i ulike størrelser, og kanskje lurt på hvordan de skal brukes? Da kan dette innlegget være noe for deg.


Bivoksklede fra Litt Grønnere er et miljøvennlig og bærekraftig alternativ til plastfolie, aluminiumsfolie, matpakkepapir eller mellomleggspapir. I produksjonen ble det brukt rester av tynn bomullsstoff som egentlig skulle kastes, og bivokspellets. Om du følger noen enkle tips, kan du bruke bivokskledet opptil 100 ganger.
1.Reduserer matsvinn

Litt Grønnere sitt bivokskledet kan brukes til å pakke inn f.eks. ost, oppkuttet frukt, grønnsaker, matpakke, eller til å dekke over en bolle med mat. I motsetning til plastfolie er bivoksklede antiseptisk og har pustende egenskaper som bidrar til at maten holder seg fersk lengre. Hvis man bruker bivoksklede istedenfor plastfolie, forlenger man altså holdbarheten til maten og slipper å kaste mye uspist mat.

OBS: Bivokskledet kan ikke brukes på kjøtt eller fisk.2. Noen egenskaper

Bivoksklede er enkelt å forme med hjelp av varmen fra hendene dine. Bivoksklede er litt klebrig, og dette er jo veldig hjelpsom når den skal legges rundt en skål eller når maten pakkes inn. I kjøleskapet vil bivokskleden bli stiv og holde seg godt rundt skålen, osten, matpakken...3. Lett å forme

Bivoksklede er et supert alternativ til matpakkepapir. Du kan forme og bruke bivokskleden etter dine behov, og kan f.eks. lage en liten pose for å ha noe godt i. Når maten er spist, tar bivokskleden så og si ingen plass i sekken din.
4. Rengjøring

Bivoksklede er enkelt å rengjøre ved å bruke kald eller lunken vann og en mild oppvaskmiddel. Deretter henges den opp til tørk. Ikke bruk varmt vann, da vil bivoksen smelte og bivokskleden vil bli ødelagt.5.Hva med når bivokskledet blir slitt?

Når bivokskledet begynner å miste sin klebe evne, kan dette enkelt fikses: Ha noen bivokspellets oppå kledet, og ha i stekeovnen ved ca. 70 grader. Etter noen minutter vil bivoksen smelte. Deretter kan bivokskledet tas ut og henges på tørk før det kan brukes igjen.


Hvis bivokskledet blir så slitt at det ikke kan brukes lenger, kan det fortsatt brukes som "tennebrikett" når det lages bål. Siden bivokskledet er laget av naturlige materialer, kan det alternativt kastes på komposten.


Da håper jeg at du har fått noen svar på det du lurte på, og ellers er det bare ta kontakt.


Hilsen, Wibke

41 views0 comments

Recent Posts

Opmerkingen


bottom of page